Пропуснете заглавието Пропуснете банера Пропуснете навигацията
Пропуснете съдържанието

Стратегическо сливане укрепва позицията на Novoferm

Novoferm strategigesko slivane s Alpha

Стратегическо сливане укрепва позицията на Novoferm на европейския пазар

NOVOFERM придобива Alpha Deuren

 Реес, май 2014 г. NOVOFERM, един от големите европейски доставчици на системи за врати, каси и задвижвания, придобива холандската компания Alpha Deuren International BV, един от най-известните производители на секционни врати в Европа, като сделката подлежи на одобрение от страна на антитръстовите органи. Сливането укрепва международната позиция на Novoferm, особено в сектора производство на индустриални врати.

 

"Чрез това сливане, ние разширяваме продуктовата си гама и устойчиво укрепваме профила си на международния пазар. Alpha Deuren е перфектно допълнение към Novoferm, както в оперативен, така и в стратегически план. Двете компании споделят обща корпоративна философия, основана на иновации, безкомпромисно качество и надеждност. Освен това, този стратегически ход предлага множество ползи, свързани с повишаване на синергията между двете компании, особено в областта на индустриалните врати,“ коментира Райнер Шакман, главен изпълнителен директор на групата Novoferm. „Към настоящия момент групата на Novoferm вече произвежда индустриални врати за европейския пазар в две фабрики в Холандия. Продуктовото портфолио на Alpha Deuren идеално допълва набора от продукти, предлагани от Novoferm,“ добавя Schackmann.

 

Alpha Deuren International B.V., със седалище в Didam, има около 150 служители. Фирмата постига своите отлични пазарни позиции само за 19 години. Производството е силно автоматизирано, много ефиктивно и идеално адаптирано към нуждите на клиентите. Alpha Deuren е особено силна в страни като Германия, Франция и в Холандия и разпространява продукцията си единствено чрез специализирани дистрибутори. Освен ISO - и алуминиеви секционни врати за промишлени сгради, продуктовата гама на компанията включва също и гаражни врати за жилищното строителство.                                     

 

Успешното развитие на компанията през последните 19 години ще продължи и след сливането с Novoferm. Ерик Схейперс, основател и главен изпълнителен директор на Alpha Deuren, също посочва сливането на двете дружества като важна стъпка от развитието на Alpha Deuren: „Много съм доволен от сливането с такъв силен партньор като Novoferm. Сливането с Novoferm означава, че нашата компания е в добри ръце. Аз съм убеден, че по този начин нашето развитие ще продължи с още по-голям успех в бъдеще." Споразумението относно сливането беше подписано на 30 април. Сделката все още е в процес на одобрение от страна на антитръстовите органи.                              

 

 

Ако имате допълнителни въпроси, свържете се с

Novoferm GmbH

Г-жа Шарлоте Слонт

Isselburger Strasse 31

46459 Рийс

Тел.: 02850/910128

E-Mail: charlotte.slont@novoferm.de

 

 

Относно Novoferm

С над 2000 служители, Novoferm е един от най-големите европейски доставчици на системи за врати, рамки и механизми за лично, обществено и промишлено предназначение. Основана през 1955 г. в Реес на долен Рейн, днес компанията разполага с производствени мощности в различни места в Западна Европа и Азия и разпространява продуктите си в много страни на света. От октомври 2003 Novoferm принадлежи към японската холдингова група Sanwa.

 

 


Пропуснете
 
Отиди най-отгоре

Теми, които също може да представляват интерес за Вас