Пропуснете заглавието Пропуснете банера Пропуснете навигацията
Пропуснете съдържанието

TÜV – проверена защита от проникване с взлом

защита от прищипване

Интегрирани защитни функции: 
Така се грижим за вас...

Максимата за всяка врата секционна врата  Novoferm е: сигурносттта е на първо място! Затова всички важни части са с колкото е възможно повече защитни  функции.  Това прави невъзможно нараняването на пръстите ви при работа с вратата.

Нещо повече, вратата е така подсигурена механично, че  не може да падне дори и в случай на скъсване на пружина. Задвижвания за гаржните врати осигуряват спирането и незабавното движение в обратна посока на вратата, в случай когари тя срещне препятствие.


Защита на гаражните врати

... и Вашата собственост

Благодарение на своя дизайн секционните врати Novoferm са напълно надеждни срещу насилствено проникване.   След успешното приключване на тестовете секционните гаражните врати са сертифицирани от TÜV съгласно директивите TTZ „Защита на гаражните врати“*.

Задвижването, което отваря вратата на гаража само с натискане на един бутон, защитава срещу насилствено отваряне. Защитата се фиксира автоматично в ограничителя на направляващата релса, като по този начин блокира и защитава вратата от повдигане с лост - дори и при прекъсване на електрозахранването. В допълнение, кодираното дистанционно управление с променящ се код е абсолютно безопасно, като по този начин предотвратява злоупотреби от всякакъв вид.

 

Секционните гаражни врати с ръчно отваряне са снабдени с масивната щанка, която се застопорява се в касата на вратата и блокира всеки опти за насилствено проникване. Ако Вашата гаражна врата е оборудвана с новия комплект LED осветление и детектор на движение, нежеланите нарушители дори няма и да си помислят да се доближат до Вашата врата.

 

* не важи за секционни гаражни врати с проходна врата, остъкление и др.


Сертификат

Сертифициране отново и отново – сигурността, че нищо не може да се обърка

Всички автоматични секционни врати NovoPort® са тествани и сертифицирани съгласно високите изисквания на европейската норма 13241-1. И още, всички наши гаражни врати и задвижвания носят маркировката GS, одобрена от независим сертифициращ  орган  TÜV, която е водещата тестова  маркировка за безопастност и сигурност в света, заедно с новото сертифициране съгласно директивите TTZ „Защита на гаражните врати“. Това е, което ние наричаме изключителна сигурност!


Гаражни врати в детайли

... Точка по точка

1. Защита от прищипване на пръстите

Специалният дизайн на секциите и пантите на гаражната врата осигурява ефективна защита от прищипване пръстите.

2.  Защитаващана ъглова каса и стоманени въжета в нея

Ъгловата каса  на вратата прави намесата между крилото и касата  почти невъзможен. Стоманените въжета са разположени във вътрешната страна на касата, което намалява риска от нараняване и гарантира максимална ефективност на работата на вратата.

3. Задвижване с автоматично спиране

Автоматичното спиране и отваряне на вратата се задейства, когато вратата срещне препятствие.  Задвижването автоматично се фиксира в ограничителя на направляващата релса, като по този начин блокира и защитава вратата от повдигане с лост.

4. Защитна система с пакет от тройни пружини

За секционни гаражни врати модел iso 20 са снабдени с надеждни тройни пружини и двойни стоманени въжета. Гаражната врата няма да падне дори в случай на скъсване на една пружина, останалите продължават да гарантират безупречното осигуряване на вратата.

5. Защитни направляващи ролки и шини за пружините

Пружинният пакет лежи в предпазна шина над релсите на вратата за да предпазват от странично вмешателство. Стаманените въжета минават през защитени от намеса направляващи ролки с U образни държачи.

 


Торсионни пружини за iso 34 и  iso 45

Торсионни пружини за iso 34 и  iso 45

Тежките секционни гаражни врати модел  iso 34 и  iso 45 са оборудвани с торзионни пружини с интегрирана  защита от скъсване съгласно европейски стандарт DIN EN 12604, При евентуално скъсване на пружина те веднага спират движението на вратата, така че платното не може да падне. Торсионните пружини може да се монтират пред или в страни от водещите релси в зависимост от наличното пространсто.


Пропуснете
 
Отиди най-отгоре

Теми, които също може да представляват интерес за Вас