Пропуснете заглавието Пропуснете банера Пропуснете навигацията
Пропуснете съдържанието

Задвижвания за гаражни врати NovoPortИзключително удобство:

Ако модернизирате гаража си, вие не само искате да изглежда добре, но и  да се отваря лесно и да пестите електричество. С интегрираната система NovoPort®, която се състои от гаражна врата и задвижване за нея, повишавате нивото на удобство в гаража и изолирате всички неудобства с едно натискане на бутона. Никога няма да се наложи да излизате, за да отваряте вратата на ръка в дъжда! Задвижванията за гаражни врати са проектирано специално за секционните гаражни врати на Novoferm и са сертифицирани от независими институти по последните европейски изисквания за сигурност.  Така имате удобството на гарантираната максимална сигурност  с 5 годишна гаранция на механиката и задвижването включително!


Задвижвания за гаражни врати Novoferm патент

Уникална технология: благодарение на гъвкавото странично окачване

Задвижването за гаражни врати NovoPort® се предлага само в комплект със секционна гаражна врата и осигурява максимално удобство при работа, но и при инсталация. То не е фиксирано на  тавана  като обикновените задвижвания за гаражни врати, а е просто интегриран в страничната релса на секционата гаражна врата- в ляво или дясно според структурните особености. Следователно никакъв монтаж на тавана не е нужен и всички свързани проблеми са отстранени от началото.   
   
Всички структурни компоненти са сглобени предварително и са с точни размери - просто  ги свържете и готово! Спестявате много от разходи за сглобяване - затова системата струва много по-малко, закупена като цял пакет. Гладко движеща се задвижваща система: Устойчивия на износване и ненуждаещ се от поддръжка високотехнологичен назъбен ремък лежи защитен в релсата (малката илюстарция). Това гарантира максимална надеждност при работа, дълъг живот и гладко и тихо движение.  


Предимствата на задвижвания за гаражни врати NovoPort накратко:

 • Бърза и лесна работа чрез двуканален радио предавател с въртящ се код. Освен радио предавателя, системата може да се управлява от бутон, ключ или кодирана клавиатура, монтирана на стебата. Радио контрол, никакви кабели. Това спестява разходи!
 • Напълно защитен от сканиране  чрез автоматично кодиране на сигнала.
 • Приемника лежи защитен в кутията на мотора. 
 • Лесно програмиране чрез настройващо се с меню контролно табло със 7 сегментен дисплей. Всяка стъпка на програмирането може да бъде запаметявана и променяна, дори и  в случай на липса на  електрическо захранване. 
 • Интегрирана система за диагноза на грешките улеснява потенциалното обслужване.
 • Лек старт и стоп функции .
 • До  500 вата външно гаражно осветление може да бъде свързано и управлявано чрез радио предавателя.
 • Без замяна на микропроводниците посредством трансформатор устойчив на къси съединения.

Задвижвания за гаражни врати предимства на монтажа

Предимства на монтажа накратко:

Без допълнителна релса

Задвижванията за гаражни врати NovoPort® са директно свързани в страничната релса на секционната гаражна врата. Това спестява разходи за материали, монтаж и поддръжка. 

Не се изисква допълнително пространство
Системата
за задвижване на вратите не изисква допълнително пространство над гаражната врата, което може да използвате за други цели. Няма проблеми свързани с монтажа на задвижването.  Без снижаване на тавана и задвижващия механизъм

Често е нужно изграждането на допълнителни приспособления за понижаване на тавана за окачване на задвижванията за гаражни врати. Това не се налага с NovoPort®..

Без монтаж по тавана
Няма проблеми с монтажа по тавана: Осветление, греди, или тръби често тряваб да се свалят или заобикалят.  Няма пробиване в подсилени  тавани, няма  нужда от специални приспособления за гипскартон, няма опасност от пробиване на тънки тавани, няма  зацапване от прах при пробиването. 

Няма увеличение на дълбочината на плъзгане
Стандартните задвижвания за гаражни врати с монтаж чрез таванна релса обикновено са издадени с 30-40 см над вратата и често трявба да се скъсяват на място. NovoPort® пасва незабавно!


Имате избор

Задвижвания за гаражни врати

Задвижването на гаражната врата може да се монтира  в дясната гаражна релса, а контролното табло на дясната стена...

NovoPort®

Задвижвания за гаражни врати

... или непосредствено до гаражната врата в зоната на страничното гнездо

 

Задвижвания за гаражни врати

Може да се използва кабелно удължение  в случай на отдалечено странично гнездо, например през странична врата. 

Задвижвания за гаражни врати

Всички варианти на монтаж на фиг. 1-3 се отнасят и за ситуации на монтаж на задвижването от лявата страна.

 Още важни факти за задвижвания за гаражни врати NovoPort®:


 • Бутон за отваряне на гаражната врата отвътре е вграден в контролното табло и не се налага да се купува отделно като аксесоар
 • Вътрешното гаражно осветление (40 W), което е интегрирано в контролното табло и се включва автоматично когато гаража е отворен; продължителността му може да се програмира от 1 до  4 минути. 
 • Ако няма  електрически контакт във вашия гараж, захранването се осигурява чрез батерия, която се предлага като аксесоар. Батерията  може да бъде и слънчева по желание.

Пропуснете
 
Отиди най-отгоре

Теми, които също може да представляват интерес за Вас